Hanya Manusia Biasa

Assalamualaikum w.b.t :)

Alhamdulilah masih diberi peluang untuk hidup dan bertaubat kepadaNya . Alhamdulilah juga masih diberi peluang untuk menulis entry di blog yang sudah lama ditinggalkan .

Selama beberapa bulan tak menulis di blog,bermacam perkara yang berlaku dalam hidup saya . Banyak dugaan yang diberi dariNya yang membuatkan saya semakin kuat menjalani kehidupan di dunia . Walaupun pada hakikatnya bibir tersenyum,ketawa dalam hati hanya Allah je tahu. :") Hanya kepada Allah,saya berkongsi rasa,masalah , segalanya ..

Oh ya , tadi saya ada jumpa sesuatu yang menarik ! Sesuai untuk saya,dan anda semua . Kata-kata yang mempunyai maksud yang sangat mendalam. Yang ramai manusia menganggap ianya perkara remeh temeh.Jom baca !

Mudah-mudahan akhlak di sebalik pakaian lebih indah dari pakaiannya.


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم




siapa tak pernah jadi jahat? we all fall short sometime. dan kalau nak cakap tentang baik, what is your definition for that? post pasal islamik kat FB, tapi tak solat, tak baik jugak. jaga solat, tapi mulut mengumpat orang, sebar fitnah, menipu, tak baik jugak. pakai tudung labuh, tapi tak jaga hati, dating berdua pegang tangan, masih tak baik jugak. bagi sedekah ribu-ribu, puasa sunat setiap isnin khamis, tapi baju tak tutup aurat, pun tak baik jugak. siapa yang layak menilai sesiapa kat muka bumi ni? none. dan definition of baik was only mean by one thing ; beriman kepada Allah. patuh pada setiap perintah-Nya dan tinggalkan segala apa yang dilarang-Nya. yeah, none of us adalah manusia yang tak berdosa. tapi itu tak bermakna kita tak boleh buat baik, tak bermakna kita kena terus buat jahat, tak bermakna kita boleh kutuk orang yang nak berubah jadi baik, or kutuk orang yang jahat sekalipun. no we can’t do that. kalau tak boleh cakap benda baik, at least diam. kalau tak dapat nak bantu orang berubah jadi baik, please jangan tarik orang supaya buat benda jahat.
ya we all fall short sometime. but that doesn’t mean kita selamanya berdosa. rahmat Allah tu luas. cari jalan pulang ; balik pada Quran dan Sunnah. jaga solat. jaga hati. jaga hubungan dengan Tuhan. niat yang baik-baik untuk diri sendiri. doakan kebaikan orang. jangan prasangka. i am not good either. tapi tak salah kan nak berubah? :) every second is the chance to change. don’t waste it people. be good to Allah, insyaAllah DIA akan baikkan kita.

1 ► kaki komen:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini