Murni Aqila Vs Aqilah Mohamad !


Jeng jeng jeng . Tajuk macamlah aku gaduh kan ? Hahahaha . Takdelah, tajuk tu bermakna aku Aqilah Mohamad sangat terharu lagi gembira sampai terduduk tersengih tak berhenti-henti apabila novel dia Murni Aqila telah selamat sampai kat rumah . Awww seperti yang dijanjikan,aku dapat key chain yang sangat comel . Dan opkoslah tanda tangan penulis . Ihikkk .  

Tarrrraaaa .


Keychain tu,satu je . Gamba watak dalam novel tu,depan belakang . Disebabkan keriakkan melanda saje aku snap sekali dua. Biasa ohh manusia memang riak . Akulah antara contohnya . hahahha . 

Sinopsis . 

Menggelabah Raimi apabila Tok Jalal mahu menjodohkan dia dengan gadis yang tidak dikenali. Kalau dibantah, mengamuk pula datuknya itu. Terpaksalah dia mencipta helah untuk melepaskan diri. Idea gila datang tiba-tiba. Sahabatnya disuruh menjadi perempuan. Nak tak nak, Adi turutkan jua permintaan Raimi untuk menjadi ‘makwe’nya.
Apabila tiba masanya...
“Eh... sesuai ke? Orang tak cam aku ke? Aku rasa kekok ni.”“Sesuai lagi secocok. Tak mungkin dia orang boleh cam kau ni jantan. Aku sendiri macam nak gugur jantung tengok rupa kau. Sebiji rupa perempuan. Mantap gitu.” Raimi menyentuh dada Adi dengan kedua-dua tangannya. Bagaikan terkena kejutan elektrik, spontan Adi menepis kasar hingga membuatkan Raimi terpinga-pinga. Tanpa pengetahuan Raimi, Adi ada banyak rahsia yang disimpan. Dan Adi terpaksa berbohong kepada semua. Mungkinkah seumur hidupnya dia terpaksa memendam nalurinya?

Yang nak key chain macam aku tu, cepat2 beli online dengan kak Murni Aqila . Rugi kalau tak dapat . hehehhe . Kbaii . 

Lagu-lagu Masyukk !


Aku nak bagi lagu-lagu free . Korang cuma tinggal copy dan paste je kat html . Easy as pie . Ahaakss . Kalau teacher tengok aku speaking merapu mamfuss aku . Okayy jom pilih lagu . 

 Demi Lovato - Mistake

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kSla5gjVV5I?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kSla5gjVV5I?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

 Demi Lovato- Skyscraper

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/r_8ydghbGSg?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/r_8ydghbGSg?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Joe Jonas- See No More

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BtOdBDs99iQ?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BtOdBDs99iQ?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Jason Derulo- Don't Wanna Go Home

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2CGF_Z3yZAo?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2CGF_Z3yZAo?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Bruno Mars- Count On Me

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yJYXItns2ik?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yJYXItns2ik?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Maroon 5- Moves Like Jagger . 

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/suRsxpoAc5w?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/suRsxpoAc5w?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Cha Cha Malone ft. Jay Park- Single Life

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kb_N6w3_DKk?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kb_N6w3_DKk?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Super Junior- Walkin

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lXYRyxsbkbs?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lXYRyxsbkbs?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 Nashrin- Percaya Pada Luka

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ztDonJgv4xM?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ztDonJgv4xM?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

 KRU- 3 kata

<object width="215" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/T_MQnLVddsU?version=3&amp;
&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/T_MQnLVddsU?version=3&amp;&autoplay=1;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="215" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

-Dah taktau nak buat lagu ape lagi . Kalau suka ambil ajelah lagu kat atas . Kalau rajin komen2 lah . Ahakss . 

Tutorial : Youtube full version-


Holaaaa ! Okay aku buat tuto supaya aku tak lupa kalau-kalau aku dah buang lagu kat blog aku ni . Tau, ni memang dah ketinggalan zaman bebenor . Tapi ada aku kisah ? Ahakkksss ! Heeee . Okay dah, lets begin  :)


Kita nak buat yang macam aku punya ni . Ayuhh ke langkah seterunya . 

1] Korang bukak Youtube . Dah ? Lepas tu korang pergi bawah sikit jumpa tak share ? Tu macam gambar kat bawah tu . 

Jumpa ? Okay good . Tekanlah share tu . 





2]
 Lepas tu korang akan jumpa benda2 ni .



3] Buat je apa yang ada dalam gambar kat baawah ni okay . 


kalau tak jelas klik gambar okay ?

4] Untuk jadikan saiz macam dalam gamba mula-mula aku bagi . Korang kena tukar saiznya okay ? 
width= "215"
height= "25

5] Kalau korang nak auto play kan . Kena tambah code ni . 

&autoplay=1;
6] Takpa-takpa aku bagi contoh aku punya supaya korang senang okay ? 


 Yang aku biru kan tu . nampak ? Okayy good :) . Dah buat tu siap !. Nak lagi-lagu best pergi sini

Stesen Bas Segamat Terbakar !


Hari ni, memang hari yang bikin gempak ! Hari dimana hanya satu masa je kat sekolah yang belajar . Hari dimana bas sekolah tak ambil aku balik sekolah ! Hari dimana aku rasa sangat gembira sebab novel yang aku order dah sampai . Dan hari yang paling terkejut buat aku,bila mak aku cakap stesen bas segamat terbakar . Huuuuu . jakungg betul aku nak tau . Jadi sebagai penduduk segamat aku pun bukak group Segamat kat dalam facebook . Laju betul diaorang updated pasal ni . Aku jelahh yang paling lambat tau . Hiiikhikk . 

Sebenarnya aku taktau sangat ceritanya . Yang mak aku cerita tong gas meletup . Mungkin ada kebocoran kot . Yangg paling hebat bila, bomba yang dekat dengan stesen bas tu dibantu oleh bomba ioi dan Labis . Hhohoho . Nampak sangat keadaannya sangat teruk . Kesian kat tuan punya gerai tu . Habiss terbakar gerai diaorang . Nasib baik One Segamat tak kena . Mehh cuci mata tengok gamba terbakar . 











        



Terukkan ? Jadi pengajaran hari ni,berhati-hatilah dengan barang-barang berkaitan gas dan sebagainya ni . Silap hari bulan memang boleh mengundang maut . Full kredit to Segamat Group  . Sekian berita semasa tunggulah kalau-kalau ada keluar kat tv3 malam nanti . Babai :)

Putus Cinta .



Malam ni aku cuma nak tulis entry pendek . Sependekknya je . Okay aku taktau kenapa aku bukak facebook, news feed penuh dengan status putus cinta . Dahlah dengan aku yang sibuk melayan lagu jiwang-jiwang menusuk hati . Baca pulak mana-mana status yang haduihhhh sedih tahap melelehkan air mata . Yelahhh bab-bab putus cinta ni memang air mata aku murah sikit,padahal orang tu takda kena mengenakan dengan aku . Hahahha . 

Cinta . Entahlah mungkin aku belum tau apa itu cinta yang sebenar-benarnya walaupun dah berpuluh novel aku baca . Cinta ni macam makanan . Ada manis ada pahit ada masamnya . Tapi yelah, Allah je yang  tau jodoh kita dengan siapa . Kalau kita suka orang lain dan jodoh kita dengan orang lain kita terpaksa menelan 'qoutes' yang berbunyi cinta itu tak semestinya memiliki . Hurmmm sedihkan bila orang yang kita suka tapi kita tak dapat memiliki orang tu . Lagilahh sedih kalau, kita cinta seseorang dalam diam . 

Atototoot STOP ! Aku taknaklah taip papa pasal cinta lagi .. Kang dah melarat-larat pulak . Aku nak pergi layan jiwang-jiwang dulu . Kbaii . Night . 

Perlu Ke Bermake-up pergi sekolah ?


Helllo neslo everybody . Berangan jadi mat salleh celup sekejap . Errr kenapa orang puti dipanggil mat salleh ? Kenapa tak mat ali ke,mat daud ke,mat bakar ke mat sabu . Opppsss mat sabu ? Nonononono . Cuaca sejak dua menjak kemain panas ditambah dengan ketiadaan air . Hohh dugaaan . (ala2 filem P.Ramlee) . Panas jangan cerita kalau berjemur orang putih pun lari,yelahh habis kulit kena gorengg dengan matahari . Aku diri 10 minit kaki aku dah macam kepala lebah dah . Grr . 

Dahh mari kita kembali kepada tajuk hari ini . Tajukk yang tak panas, suam-suam ibu jari kaki je . First, sorrylah kalau ada yang terasa dengan entry petang ni . Aku main tulis sebab nak luahkan pendapat aku yang memang tak berapa nak bernas sangat ni je . Kenapa perlu budak perempuan zaman sekarang pergi sekolah pakai make up ? Bukan ke peraturan kata tak boleh . Tapi kemain aku tengok siap tukar-tukar 'contact lens' bagai. Warna warni gitu . Awokk tak takut buta mata awok ? Yelahh manelah kita nampak ada kuman apa kat contact lens tu kan . Errr . 

Tu satu hal, yang pakai celak toksah cerita memang kadang-kadang aku sendiri tak dapat bezakan sama ada aku pandang manusia atau panda . Ehh taknak lah panda,comel sangat hantu jelahh senang cerita . Jangan gunakan sunah nabi hanya sebab nak bergaya kat sekolah . Alahaiii pakai celak je kot . Luar sekolah kau nak pakai yang liquid tak liquid pakailah . Tapi masalahnya sekarang ni sekolah . Hmmm yelah mungkin ada yang buat macam tu sebab, kan ada ayat kat facebook . 

kat luar muka bukan main comel,kat sekolah muka macam haremm je . 
Aku agak jelah . Kesimpulannya, aku rasa tak payahlah pergi sekolah nak make up bagai . Muka tanpa make up lagi comel lagi cantik . Kenapa aku cakap macam tu ? Sebab Kita kelihatan sangat neutral masa tu . Lagipun, walaupun kita tak pakai make up kita mesti ada sifat malu,jangan lupa bedakkan muka dengan air wuduk . Supaya nampak nur dimuka kita ni . maaf aku tak pandai sangat bab ni . Okaylah sebelum aku merepk dengan lebih jauh lagi sampai sini je okay ? Kbaii . 

Jom Layan Video Pra Perkahwinan Nabil Raja lawak .



Sedang aku berjalan-jalan kat blog orang lain tadi aku terbehenti kat satu blog . Aku baca punya baca entry dia sampailah aku jumpa video pra perkahwinan Nabil raja lawak . Miahaaa memanglah raja lawak buat video ni lawak je . Aku tak berhenti gelak sambil tersengih-sengih masa tengok video ni tadi . Kelakar weyhh . Betul aku tak tipu,heheheh korang tengoklah memang superbb video ni . 





Sweetkan diaorang ? Ohhh aku senyum je tengok gambar-gambar diaorang tau . Dah jodoh diaorangkan ? Aku suka sangat dalam video tu yang ayat diaorang cakap "saya tau awak bukan yang pertama dalam hidup saya,tapi saya janji awak yang terakhir" .Ohhhh sangat romantik okay . Zira ni dahla cantik,manis je aku tengok . Memang sesuailah dengan Nabil . 

Full kredit kepada  ct N honey


Freebies # Kawaii Emoticon .


Panas . Petang ni panas . Haa sambil-sambil aku dok layan hitz.fm dengan facbeook aku buat freebies untuk korang . Boringlah . Mungkin ada yangdah jumpa freebies ni . Sorilahh aku baru download haritu takdanya nak copy freebies orang . Nahhh ni adalah sikit2 emoticon yang comel macam kucing kat atas untuk korang . Taraaaa . 


http://3.bp.blogspot.com/-Drlc5CzlTHE/ToLaGQe5gzI/AAAAAAAAAcg/UASBdq20zus/s1600/mushyang.gif


http://4.bp.blogspot.com/-D7D1TK06UJw/ToLaXSN-mEI/AAAAAAAAAck/IZv_ajYFrGE/s1600/mushyhappy.gif


http://2.bp.blogspot.com/-cjIjqUzgfds/ToLalt57JQI/AAAAAAAAAco/FjM1giSqzGM/s1600/mushylove.gif


http://4.bp.blogspot.com/-KR4f_XucV60/ToLaxUDQzNI/AAAAAAAAAcs/AqUTT1y0nGY/s1600/mushyshock.gif


http://3.bp.blogspot.com/-kFnpNOOT6dA/ToLa_ZhCqDI/AAAAAAAAAcw/M1y338FNwZw/s1600/mushysmile.gif


http://3.bp.blogspot.com/-bsfc3Ml0Zrk/ToLbYnULFVI/AAAAAAAAAc0/IGcyV5PO5Ik/s1600/mushysob.gif


http://4.bp.blogspot.com/-b0gT9j5o5y0/ToLbjIauweI/AAAAAAAAAc4/0gfSAAO0yOQ/s1600/mushyuhh.gif


Kalau suka ambil ajelahh . Free takda bayar-bayarnya . Tweheee . Babai . 

Bila Budak Sekolah Jadi Bloggers-



Night bloggers . Haaa kembali menaip entry walaupun mata dah serupa mata panda . Ngantuk ya amat padahal kerja sekolah menimbun macam hapee . Nilahh bila seorang pelajar gatal nak jadi blogger . Yelahh orang ada blog aku pun sibuk jugak nak ada blog . Macam-macam masalah tau bila kita sebagai pelajar jadi blogger ni . MUngkin aku jelah yang bermasalahnya,korang semua mesti tak . Hohhhh antaranya ialah . Jengjengjeng . 

  Kekangan masa . Ohh aku tersangatlah sibuk bak kata orang zaman sekarang sibuk mengalahkan pm ! Haaaa gilaa kerja tak gila aku . Sebab itu aku susah nak blogwalking petang-petang . 

 Line intenet yang tersangat laju umpama siput pig . Yawww korang boleh bayangkanlah berapa punya laju internet ni untuk aku nak update satu entry sampai berpeluh-peluh aku tunggu , Choiii-

 Kerja sekolah yang melambak-lambak . Sampai otak aku dah tak boleh ingat kat blog dan tangan aku tiba-tiba keras nak taip entry . Walaupun entry tu memang sependek-pendek entry . 

 Terlampau fokus kat facebook sampai aku tak ingat  nak update entry ape kat blog . Hah ! Ni memang ciri-ciri blogger yang paling tak patut dicontohi . Miahaahaha . 

Haaaa tengok kerana 4 sebab tulah aku ni susah sangat nak  jadi bloggers yang hebadd , Cewahh aku . Entahlah,aku teringin sangat tau nak jadi bloggers yang hebat,taip entry yang syiok-syiok . Follower beriban disamping 'peng'komen yang ramai . Tapi nak buat macam mana,bermimpi dipetang hari ajelah aku . Kalau dah macam gini gayalah aku sebagai bloggers memang hmppp . Harapannya sangat tersangatlah tipis lagi nipis . 

Okaylah . Aku nak tidur dulu . Kbaii ;/

Tak Semua Ada Bila Kita Susah -


Halooo bloggers . Aku kembali dengan perasaan aku yang macam ABC . Ada gembira,sedih,geram dan macam-macmalh . Ohh ya, aku dah berjaya mengubah blog aku . Bagi yang aku tak lawat blog korang lagi jangan risau, aku dah bookmark dah shoutbox yang dulu . Tinggal tunggu aku ada masa aku akan berjalan-jalan menambahkan semak kat blog korang . Hehehehhe . 

Haaa hari ni entry aku bagi masalah biasa yang kita semua pernah hadapi . Oh mungkin bagi sesetengah orang saja . Entahlah, zaman sekarang ni makin susah nak dapat kawan yang betul-betul ada masa kita susah .Sangat-sangat susah nak cari . Mungkin kalau kita ada masalah diaorang akan tinggalkan kita . Mungkin diaorang nak bagi kita masa untuk bertenang tapi pada aku lagi sedih ohh macam tu . Umpama kita takda orang yang simpati . Tapi tu pada aku ajelah . Pada korang aku taktau .

Lagi satu,selalunya bila kita susah memang susah jugaklah nak dapat orang yang akan bantu . Macam abah aku cakap kalau kita malas orang takkan tunggu kita lagi . Yelahh maksud abah aku, if kawan korang dah berjaya tapi korang masih kat bawah sapa nak tunggu kan ? Tetapi kebiasaannya kita akan rasa simpati kat orang kan ? Kita mesti tolong orang tu jugak walaupun dia tak pernah pun nak tolong kita bagai . 

 

Takpalah, bila kita susah kita masih ada Allah . Allah tu sentiasa je dekat dengan kita walauapapun berlaku  kat kita . Bila kita susah dan takda tempat nak mengadu,kita mengadulah pada Allah,sesungguhnya Dia maha pendengar lagi maha pengasih . Menangislah semahu-mahunya ketika kita bersujud kepadanya . Pertolongan Allah  tu dalam perbagai cara . Tak kira lah dari segi harta atau apa pun . Kadang-kadang kita ingat orang bagi hadiah,tapi tu pertolongan dari Allah.Yelahh aku ni pun bukan baik nak cakap soal agama ni. Tapi ni jugak yang aku buat kalau aku ada masalah . 

Tak semua orang sentiasa ada dengan kita saat kita perlukan bantuan diaorang

Okaylah . Nanti makin merepek je aku kang . Goodnight bloggers . Wish you,sweet dream !

Kalaulah Otak Aku Macam Jimmy Neutron






Haaa tensen ! Tensen ! Bulan 10 nak exam dah, tapi satu hapa tak baca . Tak buat persediaan dari segi fizikal lagi-lagi mental . Arghhh ! Dahlah semakin hari semakin banyak masalah yang aku dapat . Aku pendam je . Aku tak suka aku dia jugak . Aku nangis sorang-sorang je . Takda siapa tau sampai bila aku post entry ni . Aku tertekan sangat !

Aku nak sangat ada otak macam Jimmy Neutron,yelahh boleh selesaikan masalah dengan bijak . Aku ni pulak suka sangat selesaikan masalah ikut emosi . Murah sangat air mata aku,cehh macam boleh beli je kan ? Haha . Tengok Jimmy Neutron mana ada nangis kalau ada masalah dia cool je tau . Tapi aku ? Hmm

Ni aku baru amek Fizik,Kimia,Akaun,+math . Cehh ni lah nak riak tahap bunuh diri . Tu pun aku telah menarik diri dari kelas bio . Miahaaaa . Nampak sangat nak menunjuk budak ni . Patut sempak paya je dia ni . Ngeee .

Walaupun dah turun kelas B ehh persaingan kuat tahap parah tau ! Aku ni dahlah agak lembab nak memproses maklumat yang cikgu bebel-bebel kat depan . Selalunya bila aku baru faham,orang lain dah berkurun faham . Aku ? Baru terhegeh-hegeh . Bak kata cikgu +math aku "bilalah kau orang ni nak dapat hidayah" lepas tu dia akan bagi semangat dengan cakap ni "takpe pelan-pelan kayuh" . Masalahnya cikgu saya ni bukan setakat kayuh ni lebih teruk dari merangkak dah ni . "

Hoahhhhh! Rasa nak pergi tempat yang takda orang dan jerit umpama orang nak bunuh diri . Teringin sangat ni ! Kepala aku yang kerap sakit kepala ni dah makin sakit tau . Entah ni mungkin tanda-tanda suruh aku taubatla ni . Ya tau sangat . Maklumlah aku ni memang nakal . Toksah cerita mulut aku,kalau aku nak marah aku marah je . Tapi yang macam kanak-kanak ribenanya bila aku marah dan aku tahan aku akan menangis . Hahah . Terukkan . Takda pulak aku tengok Jimmy Neutron meleleh kalau ada masalah . Hishh .

Taip entry makan kitkat, esok-esok ajelah kita updated . Babai ! 

Sekebun Bunga Cinta Make Me Smiling !

Petang yang indah lagi damai . Novel Sekebun Bunga Cinta sudah berada dalam gengaman ! Tersenyum dan tersenyum . Setelah Rindu Tercipta berjaya buat aku angan dengan watak heronya Zerril Ashriff kini kombinasi dari RT Faris Aqiel pula . Mungkin korang boleh cakap aku ni dah mabuk kepayang agaknya . Apa-apa jelah . Malas dah nak fikir . Aku gembira dengan hobi membaca novel . Tak buang masa lagi menambah ilmu . Oh ye aku beli SKB siap ada tanda tangan tau ! Ni semua hasil kerjasama dari sahabat aku tak lain dan tak bukan Cik Saiedatul Natassha . Thanks a lot babe .


Haaaa kau ada ? Kau takda . Hahaha . Main-main jelahh . Thanks a lot Sis Liyana Zahim  .  Aku dah macam katak baru tumbuh kaki . Punya excited awww ! Suka gilakk ! Semoga lepas ni ada banyak lagi novel yang best daripada Liyana Zahim . Huihhh . Memang SUPERBBB tau novel akak ni . Tak caya belilah dan baca okay ? Itu aja hari ni . Agioss !_Entah apa aku merepek  . Ngeee

Ringkas tapi padat . Aku tak reti jadi budak sastera lah . Maaf semua . Kbaiii /